Fitrah Islami Online

Penyebar Ilmu dan Maklumat Islami

KENALI JIN MUSUH SEBENAR MANUSIA

Hidup didunia ini banyak cabaran dan dugaan yang harus kita tempuhi malah kita tidak mengetahui bahawa di sekeliling kita mempunyai musuh yang ingin merosakkan dan menghapuskan kita. Sesungguhnya banyak hadis dan ayat Al-Quran yang menceritakan tentang alam kehidupan makhluk bernama jin atau makhluk halus yang hanya dapat dilihat mengunakan mata halus.

Jin dicipta daripada api yang sangat panas iaitu sel,atom atau nukleus-nukleus api. Selepas itu ia dimasukkan roh atau nyawa padanya,maka jadilah makhluk ini hidup seperti dikehendaki oleh Allah SWT malah jin jugak boleh menzahirkan diri dalam pelbagai bentuk dan rupa yang disukai mengikut tahap dan kemampuan masing-masing kecuali menyerupai wajah Nabi Muhammad SAW.

Raja-raja jin di alam atas langit (beragama islam)

1: Jibriyaail

2: Mikiyaail

3: Samsamaail

4: Ruqiyaail

5: Kasfiyaail

6: Sarfiyaail

7: Ainyaail

Raja-raja jin di alam atas langit (Kafir)

1: Akhmar

2: Burkhan

3: Syamhurisah

4: Mazhab

5: Marrah

6: Maimon

7: Zubaiah

Terdapat empat kerajaan besar golongan kerajaan jin ifrit di seluruh alam ini.

Mereka ini pernah bekerja dibawah pemerintahan Nabi sulaiman sebagai menteri.

Mereka juga adalah jin ifrit paling jahat sekali antara semua bangsa jin.

1: Munalig

2: Hadlabajan

3: Sughal

4: Thamrit

Raja-raja dari anak-anak iblis

Terdapat lima kerajaan besar yang diperintah oleh anak-anak iblis berserta dengan tugas-tugas mereka.

1: Dassim

Tugas jin ini merasuk manusia supaya bercerai-berai antara suami isteri,adik-beradik,sahabat handai dan jiran tetangga.Dassim juga bertanggungjawab memutuskan silaturahim,kekeluargaan,jemaah dan seumpamanya.

2: Mabsuut

Jin ini tugasnya merasuk dan menghasut manusia supaya memfitnah,mengadu domba,dengki khianat dan seumpamanya.

3: Thubar

Tugasnya merasuk manusia yang ditimpa masalah,musibah dan bala bencana supaya berputus asa dari rahmat Allah.Seleps dirasuk mereka menyumpah-nyumpah dan memaki hamun kepada Allah kerana ditimpa musibah itu.

4: Zalanbur

Tugas jin ini merasuk dan menghasut manusia supaya bertengkar,bergaduh,bermusuhan,dan membunuh.Orang yang dirasuk selalu mendapat gelaran atau nama panggilan kerana terkenal dengan sifat panas barannya.

5: Al-Anwar

Jin ini ditugaskan untuk merasuk dan menghasut manusia suapaya berbuat perbuatan keji yang akan meruntuhkan nama baiknya sendiri seperti berjudi,tikam nombor ekor,gejala sosial,onani,berzina, lesbian,liwat dan sebagainya.Mereka yang terlibat pada mulanya cuma hanya mencuba dan berjinak-jinak tetapi sekali mencuba membawa ketagihan dan akhirnya menjadi hobi.Paling keji perlakuan homeseksual atau liwat

Mereka yang mencuba sekali akan terus kekal sampai ke mati.

Amat sukar sekali seseorang manusia itu untuk membuang tabiat keji itu walaupon pelbagai cara digunakan.Mereka yang terlibat terus dengan kerja keji dan maksiat besar ini mendapat kutukan Allah seperti apa yang berlaku terhadap kaum Nabi Lut.

AZAZIL

Azazil adalah ketua dan raja agung seluruh kerajaan iblis sementara maharaja tertinggi kesemua jin ialah Thothamghiyam Yaal.

Malaikat yang ditugaskan menjaga dan memantau kesemua kerajaan dan seluruh jin ialah malaikat Maithotorun atau kutubul Jalalah.

Maka dengan ini lengkaplah keseluruhan kerajaan jin atau disebut juga dengan nama paling popular alam iblis. Sekarang anda telah mengetahui dengan lengkap Alam iblis yang menjadi musuh kamu yang paling nyata.Biarpun Alam Iblis ini tidak dapat dilihat melalui mata kasar tetapi ketajaman naluri dan pandangan ‘basrah’ manusia mampu melihat segala kegiatan jahat mereka yang sentiasa mahu menghancurkan setiap jiwa daripada umat islam.

Sumber

30/11/2019 - Posted by | Informasi |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: