Fitrah Islami Online

Penyebar Ilmu dan Maklumat Islami

Ideologi demokrasi menyerang dunia Islam saperti tsunami yang tidak boleh di bendung

montesquie pengasas demokrasi moden

Montesquie pengasas demokrasi moden

Mereka melihat demokrasi sebagai suatu yang paling agung lebih daripada jalan yang di tunjuk Islam dalam kehidupan,politik dan pemerintahan mahupun dalam mencapai kekuasaan. Ia umpama konsep suci yang tidak boleh disentuh atau dipertikai. Hari ini Sistem Pilihanraya Raya berdemokrasi menyaksikan baik Islam, Hindu,Buddha mahu pun Kristian  walaupun saling bertikai dari segi parti politik tetapi semua boleh bersatu menerima demokrasi.

Mereka tidak mampu menerima sesiapa yang mengkritik demokrasi kerana telah sekian lama berjuang dan bergelumang dengan idea kufur ini sehingga merasakan inilah minhaj yang terbaik untuk mencapai kekuasaan.

Hinggakan baru baru ini demonstrasi besar besaran yang berjaya menumbangkan pemerintah melalui kuasa rakyat atau”people force” di Timur Tengah saperti di Tunisia, Mesir, Libya dan Yaman yang sepatutnya merevolusikan negara masing masing untuk bertukar kepada pemerintahan cara Islam kini beralih ke arah yang bertentangan dari kehendak Islam iaitu menuju kepada sistem ideologi demokrasi.Ramai pemimpin pemimpin harakah Islamiah di sana yang selama ini memperjuangkan Islam menerima ideologi sekular ini.

Apa sebenarnya sudah jadi dengan pejuang pejuang Islam? Selama dalam perjuangan mereka melaungkan Daulah Islamiah dan Islam Syumul.Tiba tiba apabila sudah dapat kuasa,beralih arah kepada sistem sekular yang selama ini mereka kata taghut?.

Wallahu’alam

18/07/2011 - Posted by | Aqidah, Politik dan Dakwah

2 Comments »

 1. Kekadang kita tidak faham tektik dan strategi,peperangan adalah tipu daya,apa nak buat bila kita selalu memandang hanya yg tersurat tapi lupa melihat yg tersirat malangnya kalau kita sampai memfitnah pejuang2 agama Allah.mungkin bidang kita hanya menulis email tapi hormati mereka yg turun ke medan yg mendokong perjuangan menegakkan agama Allah secara dgn jasad,kalau kita ni jenis yg mengkaji insyaAllah kita akan tahu dan temui kenapa pejuang2 Islam terutama ikhwanul muslimin dimesir bertindak sperti yg dirisaukan oleh saudara.jgn saudara risau mereka ini lebih warak dari kita yg sekadar mampu menulis email sahaja pastu menjadi pengkritik nombor wahid,spatutnya kita tanya diri kita apa sumbangan kita?

  Nasihat untuk diri saya dan semua.

  Like

  Comment by Kamarul | 18/12/2011 | Reply

 2. Demokrasi boleh dijadikan alat untuk memenangkan pejuang Islam, tanpa pertumpahan darah/senjata api yg boleh berlaku puluhan tahun. Kematian/kecederaan boleh berlaku seminima mungkin seperti mati semasa demontrasi atau dalam penjara. Tetapi jika ada sesiapa sanggup membunuh demi mengangkat/memenangkan pejuang/pemimpin Islam tak tahu le.

  Like

  Comment by nazrine | 18/12/2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: