Fitrah Islami Online

Penyebar Ilmu dan Maklumat Islami

>Islam hebat tetapi di mana silap nya?

>ISLAM MEMANG AMAT TINGGI DAN TIADA YANG MELEBIHINYA { AL-ISLAMU-YA’LU-WALA-YU’LA-ALAIHI” DEMIKIANLAH HADIS MENYEBUTKAN DAN PASTILAH HADIS ITU BENAR.

Masaalahnya bukan kedudukan Islam tetapi adalah kedudukan orang Islam sendiri kerana orang Islam tidak mengenal agamanya sendiri. Mereka telah diperdaya oleh orientalis yang berpura-pura menjadi ulama Islam tetapi sebenarnya ingin memusihi Islam dari dalam.

Kekuatan Islam bukan pada amalan syariatnya semata-mata tetapi adalah amalan tasaufnya [ Bukan Ilmunya tetapi amalnya ya…] Mereka melihat ini dan telah berjaya memusnahkannya.

Ulama-ulama orientalis [wahabi] berjaya menguasai Makkah maka Ulama-ulama sufi meninggalkan kota suci itu. Pendek cerita amalam-amalan kesufian itu akhirnya dapat didiscreditkan dan akhirnya dianggap sebagai SESAT.

Bagi orang Islam didunia, apa saja fatwa yang keluar dari Makkah adalah BENAR belaka tanpa mereka ketahui siapakah yang berada dibelakang fatwa itu.

Kini Islam telah kosong macam peluru kosong…Itu sebabnya tidak disegani lagi. Orang Islam boleh dibeli dengan wang, boleh dibeli dengan pangkat, boleh dibeli dengan wanita…kerana Fundamental Islamic faith [ Zikirullah yang berterusan / Tharikat:Methodik pengamalan zikirullah yang benar] sudah pun dipunahkan…Banayk bertebaran amalan Tharekat palsu yang dibangunkan dengan tujuan memburukkan amalan Tharekat yang sebenar sebagaimana firman Tuhan yang bermaksud ” Jika mereka berdiri teguh diatas Tharekat yang benar maka Kami turunkan rahmat seperti hujan lebat dari langit ” Wa-an-lawis-taqoomu-‘ala-Tharekati-laa-asqoinaahu-maa’an-ghodaqo “

Barulah mutakhir ini kelihatan amalan ini mula dihidupkan kembali oleh orang-orang yang berani [ mutjahidin akhir zaman ] yang bangkit dari sisa-sisa kehancuran. Mencari kembali Ulama Pewaris Nabi sebagaimana yang diberitaukan oleh Imam al Ghazali dalam Ihyanya.

“AKHIRNYA SAYA SAMPAIKAN: APA YANG SANGAT PENTING ADALAH AL-QURAN DAN AL HADIS DAPAT DIREALISASIKAN / MENJADI FAKTA BUKAN HANYA MENJADI CERITA….DAN CAMKANLAH IANYA BANYAK BERLAKU DIKALANGAN ULAMA TASAUF SAHAJA” DENGAN MAAF YANG SEBESAR-BESARNYA….TUAN-TUAN SEMUA ORANG BERILMU KATA AYNG SEDIKIT INI MEMADAILAH…

Kiriman: Hadi Arief (salmanfaris04@yahoo.com)

22/04/2009 - Posted by | Renungan & Teladan

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: