Fitrah Islami Online

Penyebar Ilmu dan Maklumat Islami

>Program Jelajah Kampung Zon Ampang olih Agensi Antidadah Kebangsaan di Kg Bukit Sg Putih, Ampang, Selangor.

>

Program jelajah kampung Zon Ampang olih Agensi Antidadah Kebangsaan dengan kerjasama Belia Bandar Ampang, PDRM Ampang Jaya, Majlis Perbandaran Ampang Jaya yang di adakah pada Ahad 15hb Jun 2008 di Dataran Belia, Kg Bukit Sg putih, Ampang, Selangor Darul Ehsan mendapat sambutan yang mengalakan daripada penduduk terutama generasi muda.

Program sehari ini di isi dengan ceramah Antidadah yang di sampaikan olih Pegawai Agensi Antidadah Daerah Ampang, Penghulu Mukim Ampang, Ketua Masyarakat Kg Bukit Sg Putih,Pegawai dari MPAJ dan Ketua Polis (Antidadah) Daerah Ampang Jaya.

Di samping Pameran mini Andtidadah, sukanika,senamrobik, pertandingan mewarna kanak kanak dan kuiz Antidadah, sessi soal jawab dan rundingcara turut di ada kan untuk penduduk meluahkan segala permasaalahan mengenai dadah.

Di antara pesanan kepada semua ibu bapa olih Ketua Polis Daerah Ampang, Deputi Superintendan Nordin Mahmud (yang berpengalaman luas menangani kes Dadah) ialah didik anak anak dengan ilmu agama sejak dari kecil kecil lagi dan jadilah kawan kepada anak anak masing masing.Ini adalah salah satu benteng mengelakkan anak muda dari terjebak dengan gejala dadah.

18/06/2008 - Posted by | Berita dan Isu Semasa

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: